Informatie over onze ingrediënten en allergenen:
- ingrediënten van injera: Een injera wordt bereid met: tarwe, rijstemeel, maismeel en teff.
- gist: Daarnaast bevat een injera gist. Als u een intolerantie voor gist hebt, kunt u rijst of bulgur krijgen in plaats van een injera. De bereidingstijd van rijst of bulgur is 15 minuten extra. Bulgur is niet glutenvrij.
- gluten: Teff is volledig glutenvrij. Mensen met coeliakie (glutenintolerantie) of een glutengevoeligheid kunnen dus gerust een injera van teff eten. Wilt u geheel glutenvrij (en gistvrij) bij ons eten? Neem dan gerust contact met ons op en laat ons dat één dag van tevoren weten. Dan maken we speciaal voor u glutenvrije (en gistvrije) injera’s.
- vlees en vis: In onze vleesgerechten gebruiken wij rundvlees, lamsvlees en kip, maar geen varkensvlees. Onze visgerechten bevatten alleen tilapia. Dit is een Afrikaanse zoetwatervis.
- schaal- en weekdieren: Onze gerechten zijn vrij van schaal- en weekdieren.
- melk (lactose): Als u overgevoelig bent voor melkproducten (lactose), meld dat ons bij het bestellen. Dan houden wij hier rekening mee.
- soja: Onze gerechten zijn vrij van soja.
- noten, pinda’s, sesamzaad en lupine: Wij gebruiken geen noten (zoals amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten), pinda’s, sesamzaad en lupine in onze maaltijden.
- selderij en mosterd: Onze gerechten zijn vrij van selderij. Mosterd gebruiken wij alleen in groene linzen. Als u overgevoelig bent voor mosterd, meld dat ons bij het bestellen. Dan houden wij hier rekening mee.
- eieren: Enkele gerechten bevatten een gekookt ei. Wilt u geen ei, meld dat ons bij het bestellen. Dan houden wij hier rekening mee.
- additieven: Onze gerechten zijn vrij van additieven. Dit zijn smaak-, geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Wij gebruiken dus ook geen E621. Dit is ve-tsin ofwel monosodiumglutamaat (MSG).
- sulfiet: Wij gebruiken geen sulfiet in onze maaltijden. Wijn bevat wel sulfiet.
- vers: Het eten bij Addis Ababa wordt dagelijks vers bereid. Zo behoudt het zijn natuurlijke en verse smaak en kunt u er volop van genieten.
- kruiden en specerijen: Alle Ethiopische en Afrikaanse kruiden en specerijen die wij gebruiken, zijn vers en zijn met veel zorg samengesteld.
- Kortom: Restaurant Addis Ababa is gastvrij voor visliefhebbers, vleeseters, vegetariërs, veganisten en mensen met een voedselintolerantie.
Melkam megeb! “Eet smakelijk!”
Zie voor meer informatie over voedselintoleranties: www.levendvoedsel.nl
In het boek Histamine en ik, Invloed van voedselintoleranties op lichaam, geest en gedrag van Didy van de Veer vind je interessante informatie over de gevolgen van allergenen in voeding.