Koffie drinken is in Ethiopië een hele ceremonie. Het is een gelegenheid om van alles met elkaar te bespreken en het contact te onderhouden.

Ethiopische koffie wordt gemaakt door eerst de verse koffiebonen in een pannetje te roosteren en daarna te malen. Vervolgens wordt de koffie met water in een speciale koffiekan op het vuur gezet en in zeven tot tien minuten gekookt.

Geroosterde koffiebonen

Geroosterde koffiebonen

Het koffiepotje wordt een beetje schuin geplaatst, zodat de drab naar beneden zakt. Ethiopische koffie wordt uitgeschonken in kleine kopjes. Qua smaak en sterkte lijkt Ethiopische koffie erg op espresso.

Ethiopische koffie

Ethiopische koffie

Wierook

Ethiopische koffie wordt geserveerd met wierook die gemaakt is van sandelhout. Bij het inschenken wordt de koffiekan ongeveer tien centimeter boven het kopje gehouden. Hierdoor ontstaan belletjes in het kopje koffie en komen de smaak en geur extra tot hun recht.

Geniet van heerlijke Ethiopische koffie!